38688
Book
In basket
(Wyprawy z Etnoekipą. Poznaj dawną wieś ; 5)
(Z Krainy Złotych Pól)
„Co do garnka włożyć – jak przygotowywano jedzenie?” – odnosi się do pożywienia, jakie spożywano zarówno codziennie, jak i w trakcie świąt oraz postów. Omówiono w nim sposoby pozyskiwania wspomnianego pożywienia, podstawowe dla mieszkańców terenów wiejskich produkty. Ponadto, przestawione zostały sposoby przechowywania i obróbki żywności.
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 398 [Dzieci] (1 egz.)
Notes:
General note
Całość w obwolucie w pakiecie z: Domowe ognisko : gdzie i jak mieszkano?. T. 1 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska, Nie tylko na polu : jak pracowano na wsi?. T.2 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska, Zrób to samo : jak robiono różne przedmioty?. T. 3 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska, Ładnie i paradnie : w co się ubrać?. T. 4 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska, Kartki z kalendarza : jak dawniej świętowano?. T.6 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again